Selecteer een pagina

DE MAAN EN HAAR VERBINTENIS

Dat de maan niet zomaar een lampje aan de hemel is, weten we allemaal. Voor sommige is het gewoon de maan, soms vol maar meestal staat zij in 1 van haar ander fases. Voor veel van ons heeft de maan toch een betekenis.

Zelf houd ik 2 keer per maand een maanritueel en probeer ik te leven met het ritme van de maan. Hierdoor begin ik steeds meer de cyclus te zien van mijn eigen gemoedstoestand. Ik kan je zeggen: er ging een wereld voor me open toen ik dit een beetje in kaart begon te brengen.

Naast alles wat ik voel tijdens de maanfases, kan ik ook enorm geïntrigeerd raken van het kijken naar de maan. Tijdens de laatste uitlaatronde van Nanookh kijk ik dan ook regelmatig omhoog….hoofd in mijn nek en genieten maar!

Maar dat de maan voor mensen nog veel meer betekenissen heeft kom ik langzamerhand steeds meer achter. Door ‘Lady of the fresh Moon’ is het voor mensen duidelijk dat ik een maanliefhebber ben en hierdoor gaan ze het gesprek met mij aan. Zo starten er vaak hele mooie gesprekken over onderwerpen die je anders nooit met elkaar besproken zou hebben. Dus in deze heeft de maan zeker een verbindende factor.

Dat die verbintenis een veel grotere omvang kan hebben begreep ik na het lezen van de blog van Charlotte. Op haar lifestyle blog https://www.comeonletsdothis.com schrijft zij een blog over de ‘Strawberry Moon’ uit mijn ‘July 20’ collectie. Hierin vertelt zij hoe betekenisvol de maan voor haar gezin is. Haar 3 jongste kinderen zijn geadopteerd en sinds de ontmoeting met de biologisch familie van haar kinderen heeft de maan een bijzonder plekje in hun hart.

Wil je zelf lezen hoe zij dit ervaren, lees dan de blog https://www.comeonletsdothis.com/maan-schilderij/

Liefs,

Joanna

DE MAAN EN HAAR VERBINTENIS

Dat de maan niet zomaar een lampje aan de hemel is, weten we allemaal. Voor sommige is het gewoon de maan, soms vol maar meestal staat zij in 1 van haar ander fases. Voor veel van ons heeft de maan toch een betekenis. Zelf houd ik 2 keer per maand een maanritueel en...

De 1e nieuwe Maan! 

21 juni 2020

Woohoo! Vandaag is het zover: de website is online en eindelijk kan ik mijn schilderijen met jullie delen!

Het is vandaag de nieuwe Maan van juni en mij leek het een hele mooie datum om de wijde werld kennis te laten maken met ‘Lady of the fresh Moon’ .

Deze 1e maand van LOTFM heb ik 8 schilderijen online gezet en ‘as we speak’ ben ik alweer bezig met de collectie van juli.

Mocht je al voor 20 juli ( de volgende nieuwe Maan) willen weten hoe de manen van juli eruit komen te zien, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! De niewsbrief ontvang je dan 18 juli in je mailbox. Hierin krijg je een sneakpeak en neem ik jullie mee in het onstaan van de manen!

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als dat ik ben!